Banks Special - Marketing Aptitude

Banks Special - Marketing Aptitude

1. Bank marketing means .......
Ans. Selling bank's products & services

2. Proper pricing is needed for ........
Ans. Good customer service

3. A lead means ...
Ans. Target customer

4. A good salesman should be .....
Ans. Polite, but firm

5. Relationship Selling means ............
Ans. Cross-selling

6. HNI Means ............

Ans. High Net worth Individual

7. Digital Banking means ............
Ans. Internet Banking and Telebanking

8.Home Loans are granted to ..........
Ans. Individuals

9. Credit cards are used for ............
Ans. Cash withdrawals, Purchase of Air tickets,Purchase of consumable items from retail outlets 

10. Internet banking means ............
Ans. Banking transactions through internet

11. Customer loyalty means .......
Ans. Customers banking with one bank exclusively

12. Gift of the gabs means ............
Ans. Good communication skills

13. One of the following qualities is not required for effective marketing ..... 
a. Team work  b. self-motivation  c. Effective communication skills
d. Perseverance  e. Sympathy
Ans. e

14. ATMs are .........
a. Unmanned, cash dispensers
b. Branches of Banks
c. Manned counters of Banks 
Ans. a  

No comments :

Post a Comment