Showing posts with label Banks Exam special - Computer Knowledge. Show all posts
Showing posts with label Banks Exam special - Computer Knowledge. Show all posts

Banks Exam Special - Computer Knowledge

                    Banks Exam Special - Computer Knowledge

1.A likely interested customer of a product is called as
Ans.prospect

2.The smallest unit of information a computer can understand and process is known as:
Ans. Bit

3.The costs of marketing activities account typically for what proportion of consumer spending on goods and services?
Ans.one half

4.Market Plan is a  ...........
Ans.Business document for marketing strategies

5.Customer database is useful for _____
Ans.CRM Functions

6.The best promotional tool in any marketing is ____
Ans.Word - of - mouth publicity

7.Shopping in her local Spar, Jim sees a new diet cola. He picks up a six-pack to take home and try. This purchase is indicative of ______________ decision making.
Ans.internal set

8.Hair care, Ltd. adds an electrical component that automatically shuts off its curling tongs when they have been left on for over one hour. This improvement would best be classified as a _____________
Ans.functional modification

9.The production and the marketing departments should work together because
Ans.to develop products that meet market requirements

10.Cipher text is used for ......
Ans. Security

Banks Exam Special - Computer Knowledge

                       Banks Exam Special - Computer Knowledge

1.A "Lead" means
Ans.a buyer

2.Dividing market into distinct groups of buyers with different needs, characteristics of behaviour is ............
Ans.Market segmentation

3.In Marketing ‘80-20 Rule’ means ?
Ans.80% goods will produce in 20% time

4.Savings Accounts can be opened by ____
Ans.All individuals fulfiling KYC norms

5.What is Asset Liability Manager (ALM)?
Ans.Asset/ liability management involves a set of techniques to create value and manage risks in a bank.

6.In the case of such goods where consumer normally compares price, quality delivery etc. are called ...............
Ans. shopping goods

7._________________ is the concept under which a company carefully integrates and coordinates its many communications channels to deliver a clear, consistent, and compelling message about the organization and its products.
Ans.Integrated marketing communications

8.The two components of a marketing strategy are:
Ans.target market and marketing mix 

9.This type of software works with end users, application software, and computer hardware to handle the majority of technical details ........
Ans. Utility software

10.Analysis of marketing problem helps in    ...............
Ans.Evaluating marketing opportunities

Banks Exam special - Computer Knowledge

                              Banks Exam special - Computer Knowledge

1.The .... shows all the web sites and pages that you have visited over a period of time.
Ans.history list

2.AWeb site's main page is called its
Ans.Home Page

3.The most common method of entering text and numerical data into a computer system is through the use of a ____
Ans.Keyboard

4.Bug is used
Ans.to find logical error of any program

5.A ____ uses pressure as a user presses it with a stylus to send signals
Ans.Touchpad

6.The collection of computer files that can be packaged together for backup is called
Ans.archive

7.Which of the following computers is not considered as a portable computer?
Ans.Mini computer 

8.--------------------- are specially designed computers that perform complex calculations at extremely rapid speed.
Ans.super computers

9.In a sequence of events that take place in an instruction cycle, the second cycle is called
Ans.decode cycle

10.What is e-commerce?
Ans.Buying and selling of products and services over the internet