Pages

Friday, 27 March 2015

Banks Special - Computer Knowledge

                      Banks Special - Computer Knowledge

1. Reusable optical storage will typically have the acronym:
Ans. RW

2. A_________ is the term used when a search engine returns a web page that matches the search criteria.
Ans. Hit

3. Plotters print_______
A) with ball point pens
B) with ink pens
C) electrostatic ally
D) All of these
Ans. (D)

4. Which of the following is an abbrevation for a hardwareprogramming language?
A) AHPL
B) AFL
C) ACM
D) APL
Ans. (A)

5. A language based on graphic for use in education is:
Ans. LOGO

6. Missing slot covers on a computer can cause?
Ans. Over heat

7. When installing PCI NICS you can check the IRQ availability by looking at:
Ans. Motherboard BIOS

8. What is the best ground for a conductive work bench?
Ans. AC outlet

9. Which of the following codes is written into a serially accesed memory?
A) EOD code
B) Gray code
C) Bar code
D) Excess-3 code
Ans. (A)

10. What is the full form of "XP" in Windows XP?
A) XTRA Power
B) XTREME Power
C) XTRA Process
D) None of these

Ans. (D)

No comments:

Post a Comment